Pearl / Pearl fractional

Deze lasers zorgen voor een vernieuwing van uw huidoppervlak met een snel zichtbaar resultaat. De Pearl wordt gebruikt om fijne oppervlakkige rimpeltjes en onregelmatige huidtextuur te behandeling, maar eveneens pigmentvlekken en actinische keratose die zijn opgelopen bij ernstige zonneschade.

De Pearl behandeling gebeurt onder lokale verdoving. Er wordt eerst een verdovende zalf op de te behandelen zone aangebracht. Daarna gaan we met de pearl laser de bovenste huidlaag met een reeks laserpulsen weghalen. Door de lokale verdoving ervaren de meeste patiënten hiervan geen pijn. Door de warmte en het verdampen van de bovenste huidlaag ontstaat er een natuurlijke pleister die na 3 tot 4 dagen zal loskomen. De huid begint te vervellen en eronder komt een gezonde glanzende en vernieuwde huid tevoorschijn.

In het geval u ook echt diepe rimpels hebt die permanent zichtbaar zijn (statische rimpels) gebruiken we een nog invasievere laser, de Pearl Fractional. Deze laser maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid. De golflengte en de andere unieke technische eigenschappen van de Pearl fractional zorgen voor een intense en toch veilige behandeling om de tekenen van huidveroudering terug te draaien.

De combinatie van deze 2 technieken geeft patiënten uiterst mooie resultaten in 1 enkele behandeling met weliswaar een hersteltijd van ongeveer een week.  De behandeling wordt vaak voorafgegaan door 4 behandelingen laser genesis om de resultaten te optimaliseren en de huid vooraf reeds in herstelmodus te brengen.

Preferentieel voeren we deze behandeling uit tijdens de wintermaanden. Gezien de verjongde huid die aan de oppervlakte verschijnt is deze uiterst gevoelig aan de zon en is optimale zonnebescherming noodzakelijk.